Ballina Argetim Seksi oral e rrit me shtatë herë rrezikun e kancerit në qafë...

Seksi oral e rrit me shtatë herë rrezikun e kancerit në qafë dhe kokë


kanceriSeksi oral mund të përhapë viruse që mund të shkaktojnë kancer në kokë dhe në qafë, sipas një studimi të ri.

Kërkimi shfaq një lidhje të fortë ndërmjet papillomvirusit njerëzor (HVP), i cili mund të përhapet nëpërmjet seksit oral në qafë dhe kokë.


Virusi e rrit me shtatë herë rrezikun e kancerit në zonat në fjalë dhe madje edhe më tepër, thonë shkencëtarët sipas The Independent.

Por kërkimi gjithashtu tregon se virusi mund të zbulohet gjatë shpërlarjes së gojës dhe mund të parandalohet me një vaksinë.

Sipas kërkuesve në testimin e studimit u përfshinë 97 mijë persona.SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here